Trombózovaný hemeroid

Dobrý den, podle tohoto dotazu http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/krev-na-toaletnim-papire-47193 jsem vydedukovala, že asi půjde o trombózovaný hemeroid jak píšete.. k mému praktickému lékaři teď nemůžu a nevím kam s tím, protože si ani nejsem jistá tím co to je a před cizíma se stydím.. v nejhorším sem maximálně můžu přidat fotku, protože takhle se vůbec nestydím... každopádně co mě trápí nejvíc je, jestli s tím někam zajít musím - jestli se to musí odoperovat nebo tak nebo jestli to můžu nechat být? Ohrožuje to zdraví nebo tak nějak? Můj problém je totožný jako ten, na který jsem Vám posílala odkaz. Taky už to mám déle, ale byla jsem mladší a tak jsem ani nevěděla že to něco je, věděla jsem o tom, ale nikdy to nic nedělalo, poslední dobou se mi ale občas stává přesně to, co je popsáno právě v odkazu..... Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Trombosovaný hemoroid obvykle sám odezní, krvácení přejde a pokud je nález na řitním otvoru, hemorhoid nebo hemorhoidy malý, nevyžaduje zvláštníí léčbu. Dostatečná hygiena řitního otvoeu a konečníku, zbytková strava, která pčiprvuje vláčnější a častější stolici a při potížích čípky pro tyto potíže-.Co, ale nález vyžaduje bezpodmínečně je lékařské vyšetření, kde je třeba aby lékař stav zhodnotil a vyšetřil nejen řitní otvor, ale i konečník, kde mohou být vnitřní hemorhoidy nebo další změny sliznice konečníku. Proto návštěvu lékaře neoddalujte, abyste i v tomto směru mohla být klidná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: