Trombózat

Dobrý den po pádu z lyží a diagnoze na traum.ambulanci distorze kolene a krev koleně jsem dostala ortézu. jenže po dvou dnech šílené bolesti v lýtku jsem navštívila cévní a tam mi řekli že mám akutní trombozu levé nohy naštěstí jen lýtka takže mě poslali s fraxiparinem domů. Warfarin brát nemůžu protože mám polycystické ledviny a tak mám na 3 měsíce fraxiparine. Chtěla jsem se zeptat jak dlouho budu muset být doma, potom jestli ještě vůbec budu moci chodit na podpatcích (mám práci kde musím chodit elegantně oblékaná) tak proto taková otázka, dále jídelníček četla jsem co nesmím, ale můj dotaz to už saláty, zelí atd nebudu moci nikdy? nebo to jen souvisí s braním fraxiparinu? poté můžu trombozu dostat i do druhé nohy ve které nebyla v době brání fraxiparinu?děkuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, délka léčby fraxiparinem závisí mj. na tom, zda-li není přičinou vaší trombózy též trvalá odchylka ve srážlivosti krve a na tom, jak rychle se "ucpaná" žíla zprůchodní. O délce pracovní neschopnosti rozhodne i v závislosti na výše uvedených skutečnostech váš ošetřující lékař. Vámi zmiňovaná dietní opatření jsou nutná pouze po dobu léčby perorálnímí antikoagulancii (warfarin). Vysoké podpatky nejsou pro "zdravé nohy" celkově vhodné, ale nejsou po trombóze zakázané.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: