Tromboza?

Zdravím, chci se zeptat, sem 6 dnů po Artroskopii pravého kolene, (byla mi vytahována myška ). Od této operace, když ležím a po té vstanu a dám operovanou končetinu dolů začnou mi neuvěřitelně nepříjemně brnět konečny prstů na noze a následně dostanu křeč , která přibližně do 2 minut ustoupí. Toto se mi děje pokaždé když dám nohu dolů z postele. Přičemž, když ležím moje noha má normální barvu, ale ihned jak složím nohu z postele dolů, okamžitě mi žačne modrat a fialovat a okamžitě dostávám brnění. Nevíte čím by to mohlo být způsobeno? Nebo třeba by to mohla být tromboza té se velice obávám prášky na ředění krve sem nedostal. Od této operace mi neustále něco v noze cuká, jak ve stehně, v lýtku i okolo kotníku, jinde než koleno nateklé nemám. Včera na kontrole v nemocnici na ortopedii mi řekli, že to asi nejspíše nic nebude, jelikož operace do cév nijak nezasáhla. Dneska mě neuvěřitelně začlo bolet cca 10cm nad kolenem na stehně, nepříjemná bolest + cukáni takové nepříjemné tiky. Nevíte čím by to mohlo být případně co stím? Pokud by byli potřeba další informace, mužu je podat.

Odpověď odborníka:

Zdravím, proti tromboze svědčí argument, že Vám otéká pouze koleno a ne bérec a noha, pro trombozu barevné změny. Brnění svědčí pro dočasné tangování nervu při operaci, nikoliv přerušení nebo narušení s ohledem na správnou funkci svalů. Příště si even. k vyloučení trombozy nechte nabrat tzv. D-dimer. S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
křeče a brnění po artroskopii kolene | Od: Nikola | 4.5.2016 15:34
Dobrý den, mohla bych se zeptat? 2.5.2016 jsem byla na artroskopii levého kolene a dnes mám v celé levé noze nepříjemné brnění a bolestivé křeče. Je to normální?
reagovat
re:křeče a brnění po artroskopii kolene | Od: uLékaře.cz | 13.5.2016 09:28
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x