Tupí tlak pod pravou lopatkou

Dobrý den, měla bych na vás dotaz. Před třemi týdny jsem měla chřipku. která do týdne přešla. Ale od té doby trochu kašlu, přes den skoro vůbec , spíše večer a cítím při hlubokém nádechu jakoby bolest uprostřed pod žebry u hrudního košíčku, ale malinkou. Již týden také cítím tlak takový tupí pod pravou lopatkou, jakoby zevnitř.TAm nejvíc, ale ten tlak mám i kolem páteře směrem nahoru . Tak se vás tedy ptám jestli to může souviset s tím kašlem? Třeba průdušky, ale to je asi hloupost . Napadlo mě, jestli to může být od krční páteře. ? Děkuji vám a s přáním hezkého slunečného víkendu zdraví Jana

Odpověď odborníka:

Samozřejmě, že bez vyšetření nejde odpovědět přesně. Je předpoklad, že při chřipce dochází vždy k atace větších i menších kloubů, v tomto případě i kloubů, které spojují pateř s žebrem. Kromě zánětlivé reakce se objevujejí i blokády těchto kloubů. Zajděte si na rehabilitaci s malým časovým odsupem 7-10 dní a dejte se vyšetřit. Lékař a fyzioterapeut mohou dobře pomoci. Jinak lékařské vyšetření je na místě, vždy je třeba vyloučit vážnější procesy jako je třeba i suchý zánět pohrudnice.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: