Tupozrakost

Dceři je 6 let, už dříve nosila brýle, ale hodně sportuje a ztěžovala si na bolest hlavy. Zašli jsme k jinému očnímu, tam jí zjistili tupozrakost. Má nosit náplast na oči střídavě 3 hodiny denně. To dodržujeme, ale práve proto, že hodně sportuje máme problém s nošením brylí. Chtěla jsem se zeptat, jestli nošení brýlí má velký vliv na zlepšení tupozrakosti a jestli má dcera výhled na vyléčení tupozrakosti, děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v šesti letech je šance na zlepšení tupozrakosti u dětí relativně velká, je ale nutné dodržovat lékařem předepsaný režim. Tupozrakost je snížená ostrost oka, která ale neodpovídá objektivnímu nálezu. Vzniká většinou jako důsledek funkční nerovnováhy, kdy je obraz z jednoho oka nevědomě potlačován. pokud je tupozrakost diagnostikována včas a správně léčena, je velká šance, že se ji podaří korigovat. Domluvte se s očním lékařem, jestli je nošení brýlí nutné i při sportu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: