Tzv.chemické těhotenství

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor : je mi 35 (už mám jedno dítě), měla jsem 2x po sobě tzv.chemické těhotenství (jak říkala paní doktorka) - časná ztráta pokaždé asi 5.den po vynechané menstruaci (zpožděná MS byla zezačátku hodně silná, ale trvala jako normálně 6 dní, žádné obtíže jsem neměla). Prý s největší pravděpodobností díky viróze, kterou jsem prodělala před 3-měsíci a dodnes ještě nemám úplně v pořádku imunitu. Někdo tvrdí, že je potřeba min.jeden cyklus vynechat snažení o otěhotnění, někdo tomu nechat volný průběh, že často ženy ani o časných potratech neví a nic tudíž neřeší. Zajímal by mě důvod, proč si "dát pauzu", jestli to je proto, že nejsem ještě úplně fit, nebo je to kvůli zátěži na ženské orgány? A pokud byl důvod virového původu, je větší pravděpodobnost, že se bude situace i následující měsíc opakovat, nebo s odezníváním nemoci to nemusí být tak jednoznačné? Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

dobrý den, ve Vašem případě bych pauzu nedělala a pokračovala ve "snažení" jako by se nic nestalo. Pauza se doporučuje hlavně v případě, kdy se provádělo instrumentální čištění dělohy.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: