Úchylka?

Dobrý den paní doktorko, Mému manželovi je 44 let a před půl rokem si psal ne s jednou, ale hned s několika ženami o sexu, popisoval jak a kde to budou dělat, popisoval sex docela peprně. Náhoda tomu chtěla, abych na to přišla až teď, kdy nechal otevřený email. Odeznělo to a teď znovu. Promluvila jsem si s ním o tom a styděl se za to přede mnou. Domluvili jsme se, že toho nechá a bude se snažit, mám strach, že se to bude opakovat. Říkal, že chtěl s problémem zajít k psychologovi, že je to taková jeho úchylka a chce to řešit. Jsem moc ráda. Náš sex máme spolu úžasný, ten jak říká mu vyhovuje i se u něj podporujeme a je i hlasitý jak to potřebuje, je to vzájemné. Že má problém u něj říkat ty sprosté slova, tak je alespoň píše. Občas nějaké v euforii řekne, ale cítím, že se chce tak vyjadřovat stále při našem společném sexu. Já bych to přivítala také. nevadí mi to, naopak. Říká, že ho ta slova bičují ještě k lepšímu výkonu i prožitku. Tak moc prosím o radu na koho se máme obrátit a na jaké číslo zavolat k vám do Olomouce. Chceme se objednat a přijet. S manželem jsme spolu 8 let. Záleží nám na nás. Děkuji za odpověď :-)

Odpověď odborníka:

Paní Jano. Jsem moc ráda, že máte (společně s manželem) velký zájem vaše manželství nejen udržet, ale že se vzájemně zajímáte o vaše potřeby. Umíte si otevřeně o problémech promluvit a říct si o svých přáních a touhách. Rozumím tomu, že vám vadí korespondence vašeho manžela s jinými ženami. Na druhou stranu chápu, že měl váš manžel určité obavy a nesvěřil se vám. Myslím, že teď, když to "ruplo"se mu ulevilo a poznal, že k vám může být upřimný a otevřený. To by mohlo pomoct vašemu současnému soužití.
Společné představy v oblasti sexu ( ale třeba i v jiných oblastech) mohou být velmi dobrým základem kvalitního a pěkného vztahu. Jestliže najdete společnou "řeč", oběma způsoby a sexuální praktiky vyhovují, myslím, že není důvod se příliš znepokojovat. Samozřejmě, pokud se nejedná o trestný čin. Podle vašeho popisu, bych spíše řekla, že máte rádi odlišnosti- a jak už jsem napsala- vyhovuje-li to oběma a není to za hranicí zákona, pak by mělo být vše v pořádku. Určit hranice "normy" je obtížné a mnoho vědců si tím do dneška láme hlavu.
Pokud si ale chcete o všem popovídat s odborníkem, určitě byste si spoustu věcí mohli vyříkat před nezávislou osobou a možná jinak nahlížet na váš problém.
Jen já nejsem z Olomouce, ale z Opavy. Pokud se chcete někde objednat, můžu vám nabídnout z Litomyšle paní Miladu Nádvorníkovou. V Olomouci vám můžu nabídnout DALET- tým terapeutů, s kterými mám velmi dobré zkušenosti. Pokud byste vážili cestu do Opavy, pak se podívejte na mé stránky http://www.psycholog-opava.cz
Ať už se rozhodnete jakkoliv, přeji vám hodně štěstí.

Mgr. Miroslava Hruboňová
Mgr. Miroslava Hruboňová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologické poradenství Mgr. Miroslava Hruboňová

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x