Účinky rivotrilu

Můžete mi napsat zda Rivotril patří k lékům prodlužujícím QT interval.Nikde jsem se to nedočetla, ale můj kardiologi říká, že to může být a psychiatr to popírá.Nevím co dělat,mám QT 500 a nechci riziko nějaké maligní arytmie zvyšovat.Již tak Mám rizikových faktorů dost-genetická dispozici, cukrovka,bradykardie,snížená funkce štítné žlázy,jsem žena, draslík i horšík mám těsně pod normu, i když magnesium beru a je mi přes 50 let.Velice děkuji

Odpověď odborníka:

Prodloužení QT intervalu a z toho vyplývající riziko arytmie patří k nežádoucím účinkům řady léků ovlivňujících psychiku. Skupina, do které patří Rivotril, je ale v tomto směru bezpečná - problematické jsou ovšem z řady jiných důvodů, což ale samozřejmě vede v patrnosti Váš psychiatr...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Menstruace a gynekologie Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít na...
 
Kam dál
Naposledy čtené: