Účinná léčba mrsa

Dobrý den, rád bych se informoval o účinné léčbě Stafylococcus aureus, vyskytujícího se v nosní sliznici masivně i po přeléčení antibiotiky - Biseptol,Augmentin. Mě samotnému tato infekce problémy nedělá, ale u obou mých dospívajících dětí se vyskytly opakovaně furunkly, které byly způsobeny právě touto infekcí (v několika případech jsme nechali dětem odebrat vzorek). Všem členům rodiny lékařka odebrala stěry ze sliznic nosu a krku, po přeléčení antibiotiky u ostatních při kontrolním stěru nebyla infekce zjištěna, pouze u mě a to masivně, jsem tedy bacilonosič. Furunkly jsou velice bolestivé, dlouho se hojící, neestetické, omezující v obyčejných činnostech a zanechávají ošklivé jizvy(museli dokonce přistoupit k výrobě autovakcíny), prosím poraďte mi, jakým lékem-třeba opakovaně je možné odstranit tuto mou infekci navždy. Odborný lékař mi předepsal léčbu Stafalem nebo Stava Nasal - oba tyto léky nelze v lékarnách obstarat, ani prostřednictvím individual.dovozu léku od zahr.distributora. Děkuji za odpoveď, rád bych vyřešil tento můj problém úspěšně. Jarda

Odpověď odborníka:

Na základě mých osobních zkušeností je na stafylokoka účinná jen autovakcína.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: