Účinnos antikoncepce

Chtěla bych se zeptat, zda antibiotikum Gyrablock 400 má negativní vliv na účinnost antikoncepce Lidynette 20. Antibiotika jsem brala během sedmidenní pauzy v užívání antikoncepce a poslední prášek jsem vzala ve stejný den jako první pilulku z nového platíčka antikoncepce. (Antikoncepci v 19:00 a Gyrablock pak cca ve 22:30) V příbalovém letáku Gyrablocku jsem se o možném ovlivnění antikoncepce bohužel nic nedočetla. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antikoncepci ovlivňuje. Užívejte 7 dní i bariérovou metodu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: