Ultrazvuk v těhotenství

Dobrý den, můj dotaz se týká výsledku těhotenského ultrazvuku. Ve 30+4 týdnu jsem měla tyto výsledky: BPD 77, FL 55, AC 265, HC 284, váha kolem 1,5kg, i podle ultrazvuku jsem byla ve 30+4 týdnu. Ve 33+4 jsem byla na dalším ultrazvuku, protože si doktor chtěl ověřit parametry miminka. Výsledek byl BPD 83, FL 61, AC 273, HC 299, váha kolem 2kg, podle ultrazvuku 32+4 týden. Podle sdělení doktora je bříško miminka menší, než by mělo být, ale jinak se mu zdá vše v pořádku. Zajímalo by mě, jak nebezpečné to pro miminko může být, zda případně můžu sama něco udělat pro zlepšení (vydatnější strava (do 33. týdne jsem přibrala 12,5kg), skončit s těhotenským cvičením?- cvičím každý den? apod.). A ještě zda je normální, že se takto posunul termín porodu o týden? Jsem z toho výsledku trochu "nesvá" (doteď bylo vše v pořádku) a ráda bych znala pohled ještě jednoho doktora. Děkuju. Radka Šancová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výsledky ultrazvuku jsou skutečně lehce snížené a odpovídají nižšímu týdnu těhotenství. Každé ultrazvukové vyšetření je však zatížené určitou chybou a posunutí parametrů o jeden týden nemusí vůbec nic znamenat. To samé platí i o posunutém termínu porodu. Dietní režim ani cvičení měnit nemusíte, Váš váhový přírustek je v pořádku a v civilizovaných zemích trpí dítě nedostatečnou výživou matky jen zcela výjimečně. Pokud jsou tedy všechna ostatní vyšetření v pořádku, nemáte žádný důvod se znepokojovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: