Vynechání více pilulek ha

Dobrý den, ráda bych věděla, do jaké míry popř. na jak dlouhou dobu je ovlivněna účinnost HA pokud došlo k vynechání dvou pilulek po sobě v 1. týdnu užívání a pokračuje se pravidelně bez 7 denní pauzy (bez užití zapomenutých tablet). Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě, že užíváte antikoncepční tabletky bez pauzy, 2 vynechané tablety nehrají roli. Můžete vynechat až 7 tablet, aniž by byl snížen antikoncepční účinek, tedy obdobně jako kdybyste dělala plánovanou pauzu v užívání antikoncepce. Předpokládám však, že kontinuální užívání antikoncepce bylo již před vynecháním zmíněných 2 tablet a ne, že kontinuální užívání teprve plánujete. Pokud byla plánovaná pauza před tímto právě užívaným platíčkem antikoncepce, používejte po celý tento cyklus navíc kondom.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy emocí
Články: Poruchy emocí
Co se vám vybaví, když se...
Dlouhodobé „pití“ poškozuje nejen játra, ale i srdce!
Články: Dlouhodobé „pití“ poškozuje nejen játra, ale i srdce!
Pod pojmem onemocnění srdce...
Mezoteliom, karcinoid, teratom: příliš je neznáme, přesto nás ohrožují
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: