Úraz po operaci

Dobrý den jsem 6 týdnů po operaci plastiky křížového vazu, začal jsem s rehabilitací vše bylo v pohodě neměl jsem nejmenší problémy. Bohužel dnes jsem byl na procházce se psem začalo pršet a když jsme se vraceli sklouzl jsem po kameni, automatická reakce byla udělat něco abych se neválel po zemi tak sem šel hned do dřepu a celou vahou sem byl na tom zraněném koleni. Potom jsem ucítil menší křupnutí chvíli to bolelo ale nakonec sem to rozchodil a došel domů. Bojím se že to může být znovu utržení toho operovaného vazu. Doma jsem to automaticky začal ledovat, zkusil jsem si nějaké rehabilitační cviky a přitom mě koleno nebolí. Po operaci jsem 6 týdnů ale ortézu ještě pořád mám pro jistotu. Chci se zeptat jestli je možné aby se mi po tomto "zbytečném spadnutí" s tím kolenem něco stalo, znovu být operován opravdu nechci a obávám se uvolněním vazu. Mám se obávat ?

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné, že po 6 ti týdnech mohla plastika být již dostatečně stabilní. Vážnjší poškození by se projevilo otokem a výpotkem a omezením hybnosti.Stabilitu musí vyzkoušet kterýkoliv ortoped, hybnost a stabilita kolena se nesmí podcenit. Pokračujte normálně v rehabilitaci s poukazem na tento nenadálý pohyb, ale vyšetření ortopeda absolvujte co nejdříve. Podle výsledku vyšetření další postup

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x