Ureaplasma urealyticum

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je nutná další léčba ureaplasmy urealyticum, když jsem byl už 3x přeléčen antibiotiky a to Doxybene, Dohyhexal a Azithromycin. Bohužel stále s výsledkem slabě pozitivní a můj urolog mi opět chce dát atb, které já už nechci. Žádné problémy ani příznaky na ureaplasmu nemám(předtím jsem měl kvůli tomu zánět moč.cest). Mohu se léčit například laktobacily? Nebo co byste mi doporučila? Moč i krev mám v pořádku,jen výtěr z moč.trubice stále slabě pozitivní. Už jsem z toho zoufalý. Přítelkyni mám stálou a ta měla stěr negativní. Nechci už atb, ale určitě se chci vyléčit. Děkuji za pomoc

Odpověď odborníka:

Zřejmě se jedná o výsledky sérologie, které mohou být pozitivní dlouhodobě. Zásadní je přítomnost bakterií ve stěrech .

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-33 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: