Ureaplazma urealyticum

Dobrý den, vyšetřením z moči mi byla nalezena ureaplazma urealyticum v množství 10 na 4. Lékař mi předepsal doxybene na 10 dní. Žádné problémy ani komplikace nemám. Na internetu jsem nalezla informaci, že pokud je ureaplazma v hladině nižší než 10 na 5 není potřeba léčba a člověk se nemusí znepokojovat. Je tomu opravdu tak? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, běžně považujeme takové množství bakterií jako nesignifikantní a nevýznamné. Za některých okolností se může považovat i takový nález za signifikantní a vhodný k léčbě.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Alergie na sezam je pozapomenutá, ale stále častější
Články: Alergie na sezam je pozapomenutá, ale stále častější
Možná proto, že sezam...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: