Urs ledvin

Dobrý den pane doktore, mám v ledvinách, hlavně v levé, písek, podstoupila jsem loniESWL ale bez účinku, nyní lékař navrhuje aktivní přístup flexi URS. Problémy nemám žádné, moc se mi na to vyšetření nechce, leccos jsem si o něm přečetla. UZ: horší přehlednost ledviny, mám těžkou skoliózu, bilat. bez diletace DS, bez ložiskových změn, bez redukce parenchymu. Bilat. vícečetná drobná nefrolitiáza- vpravo 3x, vlevo 5x. NFG: Kontrastní litiáza v oblasti ledviny, bez patrných nových stínů v průběhu močových cest, v porovnání z předchozí dokumentací stacionární. Moč negat. sediment i K+ C. Radši bych podstoupila ještě znovu ESWL. Zvláště když nemám a neměla jsem ani dřív potíže, se mi jeví tak trochu zbytečné. Prosím o Váš názor. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takovéto kamínky jsou čistě na domluvě s pacientem. Pokud neškodí a nechcete je řešit, tak je lze pouze sledovat. ESWL je vždy jen na jeden kamínek, takže u Vás ne moc účinné. Na druhou stranu pokud by se podařily vytahat pomocí URS, tak byste měl do budoucna větší klid a menší riziko komplikací, např. koliky.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: