Uzivani leku a alkohol.

Dobry den, Pí.doktorko, uzivam a budu uzivat po cely zivot leky na aterosklerot. plat v karotide, a to Atoris a Anopyrin. Zajima me, jak je to s prilezitostnim uzivanim alkoholu, kdyz uzivam tyto leky. Tvrdy alkohol nepiju vubec, asi 1 dcl vina za mesic, ale 2x tydne mam 3 dcl piva k obedu. Muj dotaz zni, muzu vubec prijimat toto mn. alkoholu a kdyz ano , tak pred pozitim prasku, ci po poziti a v jakem casovem odstupu. Dekuji za odpoved. Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, málokterý pacient užívající vámi uvedené léky je abstinent. Žádná závazná doporučení pro odstupy v požití alkoholu a užití těchto léků neexistují. Určitě by však léky neměly být alkoholem "zapíjeny".

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x