Užívání léku polinail v těhotenství

Dobrý den, pane doktore. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné užívat lék Polinail i v době těhotenství. Má doktorka mi předepsala lék na plíseň nehnu na noze. Léčba je ale zdlouhavá a může trvat i rok. V době léčby jsem zjistila, že jsem těhotná. Proto se ptám, zda je možné v užívání léku pokračovat či nikoli.

Odpověď odborníka:

Polinail (ciclopirox) je možné užívat i v těhotenství, vyžaduje-li to onemocnění. Nepříznivý vliv účinné látky na plod se nepodařilo prokázat.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: