Užívání penbene

Už od 9.sprna mě v kuse bolí v krku i po vytržení mandlí, tedka jsem dostal Penbene na přelečení i když nemám akutní bakteriální infekci ani zánět, ten jsem neměl nikdy ale a rozhod jsem se po konzultaci s jedním mikrobiologem hodit si Penbene 1 500 000 po čtyřech hodinách místo po osmi, aby se zvýšila koncentrace a byla lepší penetralizace do místa, kde se zřejmě drží chronická infekce...co na to říkáte? Navíc mě před měsícem začly bolet hrozně klouby, kosti a bušit srdce a i se mi hůře dýchá, myslel jsem si, že se jedná o revmatickou horečku, ale prý ne...stejně si myslím ale, že mi protilátky začly reagovat zkřiženě a napadají klouby a srdce...ASLO mám sice "jen" kolem 250 ale už asi půl roku a nevím, co mám dělat abych se konečně zbavil té bolesti v krku, na kterou je takřka určitě naváznost těch bolestí kloubů a problémy se srdcem....Díky

Odpověď odborníka:

Jiří, zvýšené ASLO svědčí nejspíše o streptokokové nákaze, kterou máte buď někde v těle jako ložisko nebo se s ní opakovaně setkáváte v podobě bacilonosiče, který nosí streptokoka v krku, ale nemá žádné obtíže (zaměstnání, rodina, přátelé). Jenorázové braní antibiotik penicilinového typu vám pravděpodobně nepomůže. Je vhodná dlouhodobá pendeponizace - aplikace Pendeponu do svalu po 3 týdnech několik měsíců za sledování hodnot ASLO a také by bylo vhodné pátrat po možném zdroji v těle (ložisko), případně po bacilonosiči v okolí (výtěr z krku). DOporučuji vám se obrátit na infekční ambulanci, která se touto problematikou zabývá.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: