Užívání tabtlet doxyhexal a vývoj těhotenství

Dobrý den měla sem na gynekologii pozitivní nález na chlamidie z hrdla dělohy. dostala sem doxycyklin 200mg i s partnerem po 20 dnech. zřejmě sem v době užívání otěhotněla. 10.11.2015 jsem si udělala těhotenský test poprvé po 2 měsících vynechané mesntruace tablety sem dostala dne 9.10.2015. test mi vyšel 2krát pozitivní a lékař mi řekl že by bylo vhodné jít na potrat jelikož se tablety brát nesmí. tak se chci zeptat zda je potrat opravdu nutný snažila sem se otěhotnět už pul roku a ted se konečně zadařilo nechceme to dávat s přítelem pryč po takovém usilí a snaze o početí. a nevím co znamená grav.h.7 mohla by jste mi to prosím ujasnit? děkuji předem za odpověd s pozdravem

Odpověď odborníka:

Doxycyklin má prokázaný negativní účinek na vývoj plodu a pokud chcete mít dítě zdravé, rozhodně bych ukončení gravidity doporučovala.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: