Užívání tantum verde sprej v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych moc poprosit o radu. Jsem v 5. mesíci těhotenství a už delší dobu mě trápí bolest v krku. Prošla jsem léčbou antibiotiky Ospamox, která mi docela pomohla, ale než jsem stačila doléčit úplně, 2 dny po dobrání Ospamoxu na mě sedla dost silná viróza. Vím od své praktické lékařky, že si musím vystačit s Paralenem na cokoli, teď mne ale začalo bolet v krku zase víc tak, že nemůžu skoro polykat. Mohla bych užívat Tantum Verde ve spreji?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Terezo! Spreje, stejně jako jiné lokální (místní) léčivé prostředky by při těhotenství neměly vadit. V případě dlouhého infektu s obtížíným hojením bych zvážil užívání výtažku třapatky nachové (echinacea purpurea).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
V žádném případě ne! | Od: Petra | 22.2.2015 13:21
Echinaceu v těhotenství? Že lokální přípravky
nevadí??? A to napíše lékař??? Nestačím se divit...
To je na nahlášení komoře...
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: