Uzlina v třísle

Dobrý den, je mi 20 let a mám dotaz ohledně jedné zvětšené uzlinky v pravém třísle. Mám ji už asi 3 roky a je pořád stejně veliká. Když jsem chodila ještě k dětské lékařce, tak jsem ji o této uzlině informovala a ona mne prohmatala a řekla, že je to dobré a pouze mi na to napsala laktobacily a nějakou mastičku a řekla, že to nemám řešit. Uzlinka se poté nezměnila. Asi za rok jsem se na tu samou uzlinu v třísle dotazovala své gynekoložky a ta také po velmi rychlé prohlídce usoudila, že je vše v pořádku a že to nemám řešit. Obě lékařky jsem též informovala, že mě občas toto tříslo bolí (párkrát do roka). Mě to ale stejně vrtá hlavou a chtěla bych znát Váš názor, zda-li si mám vynutit nějaké další vyšetření, nebo to nechat být, jak mi obě lékařky doporučily a jen občas zkontrolovat, zda-li se nezvětšuje. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdy se u žen stává, že uzlina v třísle (bez jakékoliv prokázané patologie) dlouhodobě přetrvává. Vyloučit vážnější příčinu je ale vždy vhodné.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
10 zajímavostí o alergii na mořské plody
Články: 10 zajímavostí o alergii na mořské plody
Tahle přecitlivělost patří...
Srdce
Články: Srdce
Starověk spatřoval v srdci...
Správná výživa pomáhá pacientům s Parkinsonovou chorobou
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Co je to hydrokéla?
Články: Co je to hydrokéla?
Hydrokéla je označení pro...
Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Články: Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Faktorů ovlivňujících...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: