Uzliny

Dobrý den, u zhruba rok mi pořád lékaři dávají antibiotika na angíny, věčně mě bolí v krku, až teď mě lékařka poslala na ultrazvuk krku a tak mi napsali do zprávy: štítné žlázy jsou intaktní, uzliny zvětšené pod angulem oboustranně, nález je výraznější vlevo, kde jsou uzliny hypoechogenní, stejně je prosáknutá uzlina vpravo za kývačem. Ojediněle jsou zvětšené uzliny v hlubokých řadách před kývačem. Oba laloky štítné žlázy jsou ostře ohraničené, nezvětšené, hrubší struktury, přiměřené echogenity, vpravo drobný adenom o velikosti 3krát7 mm. Res. zánětlivě zvětšené uzliny na krku, některé jsou zánětlivě prosáknuté, slezina zvětšená není. A dnes jsem si našla docela velkou bouličku za jedním uchem. Moje paní doktorka mi na to dala opět antibiotika, ale paní doktorka na ultrazvuku mi řekla, že antibiotika to neřeší. Děkuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doproručovala bych Vám alergolgoické imunologické vyšetení, aby se vyloučial přítomnost chornického zánětu v organismu, ale i neléčení alergici mouhou mít mírně trvale zánětlivě zvětšené uzliny. Nevím, zda-li Vám dělali laboratorní odběry a výtěry z kkru, nosu např. CRP, kdy by se odlišila bakteriální infkekce od virové, tím by se odlišilo, kdy jsou antibiotika vhodná. Vhodné by bylo vyšetření i hormonů štítné žlázy. Zatím užívejte pravidelně probitika , ev. Colosturm, abyste posílila slizniční imunitu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: