Uzliny

dobry den psala jsem vam uz jednou ohledne uzlin.byla jsem na veskerem vysetreni a bylo v poradku i podle ultrazvuku.jenomze predevcirem jak mam tu uzlinu na pravo na krku ze strany kterou tam asi 4.roky.se mi zvetsila z niceho nic.tak jsem se chtela zeptat zda kdyz jsem byla pred 2.mesici na ultrazvuku a na krevnim obrazu pred mesicem ktery byl malinko zvyseny leukocity ale min nez kdyz jsem byla pred 2.mesici tak co to muze byt?doktorka me vystresovala dnes ze musi vyloucit leukemii a podobne,myslite ze za mesic by se mohlo takhle neco zmenit kdyz ta uzlina se zvetsila a je o velikosti hrasku.neboli.a jeste by me zajimalo docetla jsem se ze kdyz sou uzliny na krku dela nez 2.mecise ze se s tim musi neco delat!ale ja ji tam mam 4.roky a nezmizela,pouze se mi ted zvetsila!nemuze to byttreba neco zavazneho?dnes mi braly krev na toxoplazmozu,boroliezu,krevni obraz,jaterni testy,sedimentaci.proc tolik vysetreni?a nemusim se obavat neceho hrozneho?dkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uzliny jsou nahloučení mízní tkáně na mízních cévách, představují jakési malé filtry toho, co mízními cévami protéká. Hlídají hlavně, aby se do oběhu nedostaly cizorodé látky všeho druhu. Pokud se uzlina zvětší, znamená to pouze, že je aktivovaná, že ji něco vybudilo k činnosti. Může to být obyčejná infekce, neinfekční zánět, ale také třeba různé nádory (nejčastěji krevní). ALE - to, zda zvětšení uzliny signalizuje něco závažného, ukáží až další změny zdravotního stavu a to, jak konkrétně uzlina vypadá. Uzliny také mohou zůstat trvale zvětšené, třeba po banálním infekčním onemocnění (krk - například angína), a nic závažného to neznamená. Jak je tomu u Vás, to záleží na Vašem celkovém stavu. Přeji Vám, aby všechny výsledky vyšetření byly opět v pořádku a aby se nepotvrdilo žádné závažné onemocnění. Pozn.Krevní obraz velmi citlivě reaguje na změny, tj. může být rozdílný v řádu hodin, uzlina se také dokáže rychle změnit. Nicméně - pokud nemáte žádné další obtíže (teploty, bolesti, hubnutí, krvácení atd. atd. atd. atd.), je závažnější nemoc nepravděpodobná.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x