Uzliny

dobrý den, několik let mám problémy s občasnými bolestmi uzlín na krku, po letech mi bylo konečně uděláno sono a zjištěno několik uzlin, největší 6x5 mm - snad pozánětlivé, více ovšem nebylo zjišťováno, můj dědeček zemřel na rakovinu krku, mám taky stran a chci se zeptat, zda je možno provést nějaké vyšetření a jaké,ke zjištěni, že uzliny nejsou zhoubné

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uzliny určitě zhoubné nebudou. Problémy máte několik let a za tu dobu by zcela jistě nárové onemocnění výrazně progredovalo. Jedná se dle SONO vyšetření o pozánětlivé uzliny což je nález velice častý a netřeba se jím znepokojovat. Samozřejmě lze provést punkční biopsii uzliny FNAB, ale to bych nechal na rozhodnutí vašeho ORL lékaře.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: