Varikokéla - musím na operaci?

Dobrý den, je mi 25 let a zjistil jsem, že mám nejspíše varikokélu. V levém šourku mám jakoby tlustší žílu. Uvědomil jsem si, že jsem tuto žílu zjistil v levém šourku poprvé již před několika lety (cca 3-5let, možná později?), ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Měl jsem za to, že je to normální. Nedávno se mi v šourku opět objevila, tak jsem se na to ze zvědavosti zaměřil, co to přesněji je. Studoval jsem na internetu a zjistil jsem, že je to asi ta varikokéla. Chci se zeptat, jestli je nějak nutná operace nebo nějaké léčení? Je to v mém případě problém? Nikdy mi to nijak nevadilo, nebolí to, nesvědí ani mi to nijak nepřekáží. Vlastně jsem to ani nijak nevnímal. A na operaci se mi zrovna nechce. Poznámka: nevím, jestli Vám tato informace pomůže, ale nějak po porodu jsem byl na operaci kýly. Později, přibližně do 2 let po porodu jsem postoupil operaci retinovaného varlete - obou varlat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operace varikokély, která nic nedělá není nutná, ani jiná léčba není. Teprve kdybyste měl v budoucnu problém s plodností, tak se varikokéla operuje

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Klíště dokáže přežít v pračce i v mrazáku
Články: Klíště dokáže přežít v pračce i v mrazáku
Klíšťata existují na Zemi...
Kouslo vás klíště?  Nechte ho vyšetřit!
Články: Kouslo vás klíště? Nechte ho vyšetřit!
Jednou z možností, jak se...
7 kroků k likvidaci cigaretového zápachu
Články: 7 kroků k likvidaci cigaretového zápachu
Rozhodli jste se skoncovat...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy provází...
Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Články: Nový život aneb sedm signálů časného těhotenství
Ještě než si uděláte...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: