Vercef a antikoncepce

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestliže beru antikoncepci loette,pravidelně,a zároveň když beru antibiotika vercef 2.den,jestli je možné otěhotnění..?Protože sem měla s přítelem pohlavní styk i v době užívání antibiotik a teď sem vystrašená zdali to neovlivní moji antikoncepci.děkuji předem za brzkou odpoveď..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně platí, že antibiotika snižují účinnost antikoncepce. Je proto vhodné se v průběhu užívání chránit i bariérovou antikoncepcí - např. kondomem. Otěhotnění tedy možné, pravděpodobnost je ale poměrně nízká. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: