Výhřez plotýnky

Dobrý den, chtěla bych poradit jaká je ještě možnost. Jsem 1 rok po operaci L5/S1. Po celou dobu mám bolesti v zádech , trnutí nohy až pálení, nyní již přešla bolest i do druhé nohy. Jsem po EMG - chron.radikulopatie L5 vlevo. Po sérii infuzí a PRT kořenech - bez efektu. Nález na MR - půl roku po operaci: L3/L4 lehká cirkulární protruse 3mm bez tlaku na míšní kořeny. L4/L5 patrná centrální mediální a paramedialni hernie 7mm s tlakem na medialní čast míšniho kořene L5 1.sin sekundární bil.foramina stenosa při středně pokroč.spondylarthrose. L5/S1 patrná asymetrická cirkulární herniace disku s maximem vyklenutí centrálně mediálně a paramediálně 9mm s lehčím tlakem na medialní část míšního kořene S1 1.sin. Lehká sekundární stenosa páteřního análu v úrovni L5/S1 VD 10mm. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli Vám stále trvají problémy a konzervativní postupy nefungují, můžete se poradit znovu s neurochirurgem. Další možnost je ambulance léčby bolesti. Aktivně se můžete zapojit jedině s fyzioterpeutem, což bývá nejlepší možnost.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: