Výhřez poténky

Dobrý den, dle CT mi bylo diagnostikováno: ve výši L 3/4 široká cirkul.protruze ploténky šíře 5mm zasahující bilat.preforaminálně, ve výši L 4/5 cir.protr.ploténky šíře 3mm zasahující bilat.preforaminálně, ve výši L5/S 1 štěrbina hůře přehedná, zn.pravostranného paramediálního až preforaminálního výhřezu ploténky zasahující do páteř.kanálu v šíři 6mm a je v kontaktu S 1 vpravo. Mírné zn.spondylozy a výraznější spondylertroza... Měla bych dotaz, zda je možné to srovnat rehabilitacemi nebo je nutná operace.Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Ve Vaší zprávě chybí to nejdůležitější - jaké máte obtíže. Obrazový nález není to hlavní. Nicméně asi obtíže máte, jinak by Vás nikdo na CT neposlal. Doporučuji Vám poradit se s neurologem, který dokáže rozpoznat, kdy už běžná léčba a rehabilitace nestačí. Případně můžete konzultovat současný postup léčení i s neurochirurgem. I zkušený fyzioterapeut by mohl rozpoznat, co ještě je schopen v rámci rehabilitací upravit.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: