Vyhřezlá ploténka

Dobrý den,už jsem Vám několikrát psala a chtěla bych poprosit znova o vyjádření.Musela jsem kvůli krvi v moči odložit operaci.Mag.rezonanci jsem měla 16.8.12,kdy mi po 6týdnech bolesti z části ustoupily,protože mi to tolik už neutlačovalo kořen nervu.Teď11.10. jsem byla na CT ledvin a asi týden před tím jsem špatně šlápla a začíná mi zase trnout noha a vystřeluje mi to od kolene do zad.Nemůže se ohnout do zadu a ani do předu,mám strach aby se mi to nerozjelo znovu.Teď s ledvinami mi na CT popsali Skelet-chondrosa L5/S1,paramedialně vlevo hernie šíře cca 6mm,s kaudální propagací cca 9mm,útlak durálního vaku i odstupu kořene S1 sin.Nohu zvednu tak 10cm nad podložku.Moc tomu nerozumím a chtěla bych se zeptat jestli mi to zase nezačíná utlačovat kořen nervu.Bolest kterou jsem zkusila 6týdnů než mi ploténka splaskla byla hrozná a znova bych tím projít nechtěla.Operace snad koncem listopadu.Moc Vám děkuji za Váš názor.Jana

Odpověď odborníka:

Nenapsala jste, zda koncem listopadu se jedná o operaci ploténky. Pokud ano je řešení naplánováno. Pokud se nebude jednat o operaci plorénky potom by při nálezu bylo vhodné přijetí na ortopedické nebo neurologické oddělení k léčbě, a rehabiloitaci. Medikace a infuzní léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: