Vynechání antikoncepce a těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné, že bych mohla být těhotná. Užívám antikoncepci Lindynette 20. Tento měsíc se mi již podařilo zapomenout vzít si pilulku a vzala jsem si jí až po 24h prodlevě. Stalo se mi tak před 7denní pauzou. Ta mi začíná vždy od pátku a já si vzala ve čtvrtek pilku za středu a čtvrtek a již ve čtvrtek večer jsem měla pohlavní styk. Menstruaci jsem pravidelně dostávala buď v neděli a nebo v pondělí, již je už úterý a já začala pouze špinit. Před týdnem jsem byla i nemocná, ale žádné léky jsem neužívala. Četla jsem, že by na to mohlo mít vliv také prostředí, byli jsme na dovolené na Šumavě a celkem hodně sportovali, tudíž tělo dostalo mnohem větší zátěž než bylo zvyklé, může to mít vliv na menstruaci a nebo je pravděpodobnější, že jsem otěhotněla? Velice Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko otěhotnění není velké, těhotenství však zcela vyloučit nemůžeme. Zakupte si těhotenský test. Pokud bude negativní, i pouhé špinění či slabé krvácení můžete považovat za menstruaci.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: