Vynechání antikoncepce ve 3. týdnu

Dobry den. Dva roky uzivam Marvelon. Vcera v 16:00 jsem si nevzala tabletu a vsimla jsem si toho teprve dneska vecer, kdy jsem mela brat tu dalsi. Tak jsem ted ve zmatku vzala dve najednou (tudiz za ten vcerejsek a za dnesek). Zitra je patek a mam v planu si vzit posledni tabletu co mi zbyla v platicku. Pak mam normalne 7denni pauzu po ktery zacnu uzivat zase dalsi platicko. Chci se zeptat, jestli po ty menstruaci budu jako obvykle chranena pred otehotnenim, jestli moje vcerejsi zapomenuti nebude mit na ochranu spatny vliv. Moc dekuju predem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud uděláte 7 denní pauzu, nebudete spolehlivě chráněna před otěhotněním při užívání dalšího plata antikoncepčních tabletek. Rozumnější by bylo navázat ihned dalším platíčkem antikoncepce bez 7 denní pauzy, ale minimálně 7 dní po dni, kdy jste zapomněla užít tabletku, se chraňte ještě kondomem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: