Vynechání tepu s bolestí na hrudij

Jsem 8let po inplantaci stentu.Dosud bez problémů.V posledních měsících mě vynechává srdce s prudkou bolestí.Po chvíli bolest přejde.Užívám Betaloc 100.Ošetřující lékař mě ujištuje, že tento stav není nebezpečný. Při několikanásobném vynechání se mě točí hlava.Tento problém mám většinou když nevykonávm fyzickou činnost.Všechna vyšetření včetně rekoronagrafického mám dobrá.Prosím o doporučení jak tento problém řešit.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je klidové i zátěžové EKG v pořádku, koronarografie v pořádku, 24 hodinové monitorování EKG v pořádku, skutečně nejspíše není proč se znepokojovat. Nicméně popsané obtíže jsou jistě nepříjemné a alarmující a v každém případě doporučuji opět navštívit lékaře, jakmile se zase objeví (m.j.i proto, že nikdy nelze vyloučit nástup nového infarktu myokardu). Napadá mě jedno vysvětlení obtíží - tzv.Prinzmetalova angina pectoris - bolesti jako při infarktu, které však nevznikají ucpáním cévy, ale jejím přílišným stahem ("křečí" cévní stěny). Při záchvatu obtíží by v takovém případě mělo být na EKG vidět určité charakteristické změny. Koneckonců se můžete svého lékaře zeptat, zda je tato diagnóza vyloučena.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: