Výpadek menstruace po ukončení hak

  • Dotaz od: Jana Křivanová
  • Publikováno: 15.9.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, 3 roky jsem blarala antikoncepci Belara. Po jejím vysazení se mi už téměř půl roku nedostavila menstruace. Po první injekční dávce Agolutinu (v polovině června) se mi objevilo krátké dvoudenní špinění a další cyklus se nedostavil. 25.8. jsem dostala znovu Agolutin, po kterém jsem špinění měla ještě ten den večer a jinak stále nic. Moje gynekoložka mi ještě předepsala Duphaston na 16. - 25. den cyklu (na 2 měsíce). Chci se jednak zeptat, jestli za tento "cyklus" mám považovat ono jednodenní špinění a také, jestli je normální (např.vlivem hormonů), že už asi čtvrtý den mám vysokou citlivost bradavek a také jsem něco přibrala na váze (jím normálně, jako jindy). Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, "znovunastartování" pravidelného menstruačního cyklu po skončení užívaní antikoncepce může někdy trvat několik měsíců. Jednodenní špinění nelze za menstruaci považovat, je to však první vlaštovka k obnovení cyklu. Vysoká citlivost bradavek, pnutí a bolestivost prsů, změny váhy (především způsobené zadržováním vody) jsou poměrně běžnými příznaky při hormonální terapii. Lze ale předpokládat, že postupně se organismus srovná a potíže odezní.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: