Vypadávání zubů po infartu

Dobrý den, před deseti lety jsem prodělal IM a od té doby mně postupně vypadávají (nebo jsou resekovány) zuby horní čelisti. Jde však zatím pouze o 5-8. Před nemocí jsem horní zuby neměl plombovány na rozdíl od dolní čelisti. Dnes jsem si vytrhl pravou horní 8 a podle mého názoru má velmi malé kořeny. Při předchozích resekcí byl průběh vždy stejný. Viklání bolest resekce bez krvácení. Otázka: Může jít o následek IM, nebo jde o jiný nedostatek. Horní zuby 1-4 jsou v relativním pořádku. Poznámka: Před IM jsem přešel k jinému zubaři, a absolvoval jsem pravidelné půlroční návštěvy (občas s vloženou vynucenou resekcí) Děkuji, Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vypadávání zubů s IM nesouvisí, ale chronická onemocnění dásní jako gingivitida nebo parodontitida mohou negativně ovlivňovat stav po IM. Zásadní proto je, abyste měl dásně v pořádku. Rozhodně navštěvujte pravidelně dentální hygienistku a choďte na pravidelné kontroly ke svědomitému zubnímu lékaři. Zuby moudrosti jsou velmi variabilní a mohou mít i takto krátké kořeny. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: