Výpotek z dutiny břišní

Dobrý den, podstoupila jsem operaci slepého střeva a během operace mi byl zjištěn i výpotek, který byl pozitivní na Ureaplasma urealyticum a Mycoplasma hominis. Byli mi na 14 dní nasazeny antibiotika. Zajímalo by mě zda-li se výpotek mi může znova objevit a co se jedná. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se o zánětlivý výpotek. Zmíněné patogenní bakterie, Ureaplasma urealyticum a Mycoplasma hominis, patří mezi nejčastejší původce pánevních zánětů. Jejich šíření může být vzestupné z pochvy, případně i jinou cestou. Přenos je možný pohlavním stykem. V případě opakováné infekce samozřejmě může dojít opět k objevení se výpotku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: