Vyšetření mr a hluchota

Dobrý den paní doktorko, již jsem se Vás jednou na něco ptala ohledně CT, ale čeká mě vyšetření MR mozku. Ráda bych se touto cestou zeptala, zda vyšetření MR může odhalit tinitus, který mám chronický, dále trpím nespavostí -obrácený režim nespím v noci, ale ve dne, též mě zajímá zda MR může něco ohledně potíží nespavosti v noci nalézt. Také jsem oboustraně úplně ohluchlá, najde MR příčinu ohluchnutí, pokud ne, jaké jsou další možnosti vyšetření hluchoty. Je možné pak odhalit příčinu genetickým vyšetřením? Snad není možné, abych se příčinu nedozvěděla?Vím, že nejvíc řeknou samotné výsledky MR, ale je to ještě dlouhá doba a zajímá mě zda člověk, který trpí pištěním v uších, zda lze ho vůbec nějakým vyšetřením odhalit. Ohledně hluchoty, bych ráda zjistila příčinu, pořád doufám, že to půjde snad nějak řešit. Děkuji za odpověď. Hezký den.Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyšetření MR odhalí strukturální postižení mozku, vyloučí ložiskou lézi, která někdy může být i podkladě tinitu, ale to je spíše vzácnější. Příčinu tinitu na MR tedy nejspíše nenaleznete. Stran nespavosti platí to samé jako u tinitu. Co se týká hluchoty, na MR by se mělo zobrazit i vnitřní ucho, do jakých detailů, to by Vám asi lépe řekli na ORL. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: