Vysoce chronický zánět

Je mi 21 let. V březnu tohoto roku mi byl diagnostikován vysoce chronický zánět močového měchýře (podle cystoskopie, nález podle rozboru moči byl negativní) od března mám v kuse antibiotika (biseptol). S tím, že byli koncem srpna vysazeny, protože podle cystoskopie se zánět ustálil, ale za měsíc se mi opět vrátili problémy a opět mi lékař nasadil stejná antibiotika a ted jsem přešla na nitrofuratoin, který mi vůbec nepomáhá a mám opět bolesti. Jsem zoufalá, nechci v takhle mladém věku do sebe cpát v kuse antibiotika, když vidím mizerné účinky. Prosím poradte mi, zda existuje jiná metoda, jak takový zánět ustálit, četla jsem např. o vakcínách. Dá se to vůbec nějak léčit? Nepřijde mi vůbec v pořádku brát antibiotika takhle dlouhou dobu.

Odpověď odborníka:

Je rozdíl mezi zánětem s prokázanou močovou infekcí a následkem zánětu. I po jedné močové infekci může dojít k zásadním změnám v moč. měchýři - projevují se příznaky infekce, i když aktuálně infekce neprobíhá. Existují léky a injekce na zklidnění moč. měchýře. Zásadní je posoudit správné vyprazdňování měchýře.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x