Vysoká děložní sliznice

Dobrý den,skoro před dvěma lety jsem podstoupila onkologickou léčbu (rakovina prsu) a po ukončení léčby mi byla doporučeno odstranění vaječníků což jsem taky podstoupila. Užívala jsem tamoxifen a kvůli zvýšené sliznici (17mm)mi byly prášky změněny na Arimidex,Po dvou měsících užívání jsem začala krvácet a sliznici mám 18,5mm.Je to hodně vysoký anebo v mezích normy? Je možné,že to může být nějaký zhoubné bujení anebo spíš za to můžou léky? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Petro, výška vašeho endometria je opravdu zvýšená. Arimidex by na něj neměl mít žádný vliv. Vyloučení jiné patologie by napomohla biopsie endometria. Poradte se svým gynekologem.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: