Vysoké teploty, otoky kotníků

Dobrý den chtěla bych se zeptat na zdravotní problém syna. Asi v lednu dostal vysoké teploty otok a bolesti obou kotníků. že se nemohl ani pořádně postavit na nohy. Šel k obvodní lékařce, která mu nasadila Nimesil, ale po požití léku druhý den se celý osypal, fleky svědivé po celém těle. šel se ukázat lékařce a ta jej poslala na kožní ambul. Tam jej vyšetřili a poslali na infekční ambul. Udělali mu veškeré odběry krve imunolog, infekční choroby ledviny ,viry, chlamidie a nevím co ještě. Vyrážka po určité době zmizela. Všechny výsledky vyš. krve se dostaly do normy. Pouze mu zůstalo vysoké hodnoty ASLO kolem 500. Lékařka mu dala 2x antibiotika hodnota ASLO klesla na 400. Teď mu prý řekla ať si bere 1 tabl Anopirynu nebo acylpirinu . Zdá se mi to podivné. NIkdy nebyl nemocný jen občas nachlazení, cvičí. Má 39 let. Chtěla jsem se zeptat jestli udělat ještě nějaká vyšetření. Mám dojem, že si lékařka nějak neví rady. Podrobnější vyšetření na revmatické testy neudělala. Nevím jestli tento dotaz patří zrovna Vám. Nevěděla jsem do které kategorie jej zařadit. Děkuji Vám za Vaši odpověď a přeji krásný den. Marta

Odpověď odborníka:

Otoky kloubů mají velmi různý původ. Často se objeví i jako reakce na virové onemocnění, závažnější bakteriální onemocnění. Pokud je stav v regresi, v ústupu, a existují některé pathologické hodnoty budou se pravděpodobně upravovat. Nicméně by bylo na místě provést i pro budoucnost vyšetření na revmatologii, v revmatologické ambulanci a stav v tomto směru ujasnit ať už pozitivně s léčbou nebo s negativním výsledkem. Další postup podle výsledku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: