Vysoky tlak?

Dobry den, stava se mi nekolikrat do roka, ze se najednou zacnu citit slabe, klepou se mi ruce, citim horko a zimu a strasne se mi mota hlava. Do toho jeste mi bije rychle srdce. Musim si jit lehnout a pak to prejde. Bohuzel sem nebyla pres rok na mereni tlaku...muze to byt neco s tlakem, me priznaku? Je mi 27let ... dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše potíže mohou být od tlaku, že poklesne. V těchto případech jsou nutná režimová opatření- dostatek tekutin, vyvarovat se dlouhému stání. Potíže také mohou být psychického rázu, při zvýšené zátěži nebo stresu dojde k úzkostné reakci. Zkuste vypozorovat kdy se potíže vyskytují. Poté můžete usoudit na příčinu obtíží.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Vysoký tlak | Od: Pavlína Filková | 14.4.2015 17:47
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se považuje
tlak krve nejméně 1x denně naměřený v hodnotách
cca 170/105 za normální. Že to je normální mi
telefonicky sdělila má obvodní lékařka a doporučila
mi neurol na zklidnění. Já ale do té doby, než jsem
s ní začala mluvit byla klidná a i ten tlak jsem si
měřila v klidu. Tlakoměr manželovi měřil normální
hodnoty.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Spála
Články: Spála
Spála je infekční...
Hlemýždí sliz pomáhá léčit akné
Články: Hlemýždí sliz pomáhá léčit akné
Pro pacienty trpící jizvami...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Laryngoskopie
Články: Laryngoskopie
Laryngoskopie je vyšetření...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: