Vysoky tlak,tep

Dobrý deň , Volám sa Richard mám 24 rokov , mám 183cm a 103kg ... Pravidelne každé ráno beriem metoprollor 47,5mg na vysoký tlak a frekvenciu srdca ďalej mám ešte problémi s PP (panická porucha) Problém : Každé ráno užijem jednu celú tabletku na tlak metoprollor 47,5 mg do 14.00 hod všetko OK, ale po 15,00 hod môj tep pod 90 neklesne a môj tlak pod 150/88 tiež nie . Jediná možnosť ako to zrazím je alkohol (1-2 poldeci+3-5 pív) . Vtedy sú moje hodnoty ideálne 120/80 a 80tep. Ale takto fungovať nechcem každý deň príjem alkoholu atď. Ďalší problém. Pokiaľ ten alkohol neužijem nemôžem ani spávať a keď aj zaspím strhávam sa zo sna a dychčím a srdce mi ide vyskočiť K tomuto všetkému ako bonus sa pridruží ešte deformácia hrudníka + krivá chrbtica ... Tieto problémy mám každý deň ...tep po 90 neprichádza do úvahy , zvýšený tlak ,problém zo spaním atď.EKG som mal vždy v poriadku ... Môžete sa mi prosím nejak k tomu vyjadriť ?? ďakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, začal bych režimovým opatřením. Pravidelná sportovní aktivita, cca 3-4x týdně na 20 minut. Poté dojde k fyziologickému poklesu krevního tlaku a srdečního tepu. Za 2 měsíce při pravidelné aktivitě bude možné zvažovat vysazení léků, uvidí se dle kontroly. Pokud se dále chcete pouze léčit léky, může se zkusit léky rozdělit na dvě denní dávky. Alkohol bych vůbec nedoporučoval. Pokud Vám klesá krevní tlak po požití alkoholu, pravděpodobně se jedná o psychické problémy, snížíte psychické napětí a tím i krevní tlak. Bude dobré se zaměřit spíše na jiné možnosti, než pouze léky. Držím palce, ať vše daří lépe.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: