Vysoký tlak a detralex

Léčím se s vysokým tlakem, cca 3 roky, od posledního porodu. Předtím jsem měla tlak vždy spíš nízký. Užívám Vasocardin a Dopegyt. Posledního půl roku jsem začala mít problémy - bolesti nohy, nejspíš od křečových žil a lékařka mi předepsala Detralex, který užívám 2 denně, ráno. Beru ho asi 2 týdny a přesně od té doby mám často vysoký tlak (150/90 až 180/105), předtím jsem ho měla "ustálený" na max. 135/85, spíš méně, vyšší jen výjimečně. Může Detralex být příčinou těchto vysokých hodnot? Moje lékařka mi říkala, že se může užívat bez obav. Popř. jaký jiný lék by mi mohla předepsat. Děkuji

Odpověď odborníka:

Já osobně mám dobrou zkušenost s Detralexem. Osobně jsem se nikdy nesetkala u pacientů s dekompenzací tlaku po nasazení detralexu. Je to dnes lék první volby u žilní nedostatečnosti pro svou bezpečnost a ve studiích prokázanou účinnost na žilní stěnu. Nikde jsem se nedočetla o negativním vlivu na arteriální hypertenzi. Ve vašem případě bych vám doporučila lék na nějakou dobu vysadit a sledovat, zda dojde k normalizaci vašeho tlaku. Změnu medikace byste měla konzultovat se svou PL. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: