Vysoký tlak a antikoncepce

Dobrý den mám na vás takový dotaz mám vysoký krevní tlak a ráda bych věděla jaké mám možnosti s tímto onemocněním při hledání správné antikoncepce?Je mi 20 let a chtěla bych poradit nějakou jinou alternativu než prezervativ.Moc Vám děkuji za odpověd Tereza

Odpověď odborníka:

Ve 3 - 5 % případů mohou antikoncepční tablety způsobit přechodné zvýšení krevního tlaku. Zároveň mohou způsobit zhoršení již existující hypertenze. Při pravidelné lékařské kontrole a léčbě hypertenze bez poškození cévních stěn není hormonální antikoncepce kontraindikována. Lepší alternativou by bylo nitroděložní tělísko. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: