Warfanin ve spermatu

Dobry den, otehotnela jsem s manzelem, ktery nyni uziva Warfarin 15mg. Zajima me, zda tento lek prechazi do spermatu a jaky ma vliv na jeho kvalitu? Ja sama leky neberu zadne a jsem zdrava. Nyni 6tt. U lekare jsem zatim nebyla. Dekuji Eva K.

Odpověď odborníka:

Nemusíte se bát žádných nežádoucích účinků. Warfarin je v těhotenství problematický jen tehdy, užívá-li ho těhotná žena, a to zejména v 6.-8. týdnu těhotenství. Minimální množství warfarinu ve spermatu nepředstavuje žádné riziko, warfarin nepoškozuje dědičnou informaci (geny), na rozdíl od záření nebo chemoterapie.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: