Za jak dlouho po rizikovém chování jít na testy na kapavku a chlamydie?

Rád bych se Vás zeptal paní doktorko, po jak dlouhé době jít na testy od rizikového chování a také o jaké testy se jedná, aby se dala vyloučit možnost, že mám kapavku či chlamydie? Četl jsem, že chlamydie jsou často bezpříznakové. Rád bych měl klid. Děkuji. PS: Za týden bych měl jít na krev praktickému lékaři + moč (prevence)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na testy zajděte za 2-3 týdny, jedná se o kultivační vyšetření (stěr). V případě obtíží lékaře určitě navštivte dříve.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Rakovina může postihnout i oči
Články: Rakovina může postihnout i oči
Oko se skládá z mnoha částí...
Zvýšená činnost štítné žlázy – tyreotoxikóza (hypertyreóza)
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: