Zahlenění, infekce hiv

Dobrý den, abych začal od začátku.. Na počátku března jsem měl nechráněný pohlavní styk s jednou slečnou.. Byla to hloupost a v životě by mi za to nestálo.. Nicméně dva dny po styku jsem onemocněl (doba infekce virem HIV je prý 2-6 týden, ale bylo mi řečeno, že to může být individuální), měl jsem silné bolesti v krku, horečky přes 38°C a u lékaře mi bylo řečeno, že mám zánět hltanu.. To mi ovšem nikdo nepotvrdil, přístup paní lékařky byl dost laxní. Dala mi antibiotika, nechala mě týden doma a tím to skončilo.. Asi za dva měsíce mi věci začali věci vrtat hlavou a přemýšlel jsem nad možností infekce HIV.. Nechal jsem se opakovaně testovat v 8 a následně ve 14 týdnu po styku. Všechny testy byly negativní. Nicméně od té nemoci do dnes jsem pořád zahleněný v oblasti krku.. Občas vykašlávám hleny, zvláště ráno a večer.. Chtěl bych se zeptat jestli je nějaká možnost, že by HIV testy ELISA byly i po 3 měsících a 14 dnech neprůkazné? Není možný důvod zahlenění právě infekce virem HIV? Popř. jaký jsou další možnosti léčby zahlenění? Předem děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, testy nemusí být ani po 3 měsících průkazné. Doporučoval bych testy znovu provést nyní. Co se zahlenění týče, doporučoval bych konzultaci přímo u ošetřujícího lékaře. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x