Zalehlé uši a tlak v nich

dobrý den, zaléhají mi obě uši najednou a cítím v hlavě nepříjemný tlak. ZAlehnutí není vždy stejné, třeba po ránu je tlak a zalehnutí minimální. Vše mi připadá jako od krční páteře . Moje povolání je 80 % pracovní doby v kanceláři u PC. Je divné, že jsem byla na oslavě , kde v polovině večera mi po nějakém vypitém alkoholu a troše "juchání" se vše uvolnilo a druhý den jsem uši zalehlé neměla. Je opravdu možné to spojovat s páteří ? Mám zkusit nějaké cvičení ? Nebo navštívit lékaře a jakého ? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Věro. Je pravda, že problém v oblasti krční páteře může způsobit různé "ušní" příznaky, je ale nepravděpodobné, že by šlo jen o pocit zalehnutí (obv. bývá spíše pískání, hučení, motání hlavy...). Váš problém spíše ukazuje na poruchu provzdušnění středouší, dysfunkci Eustachovy trubice. Konsultace ORL lékaře je vhodná.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Biochemické vyšetření
Články: Biochemické vyšetření
Biochemické vyšetření je...
Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Články: Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Klíšťata nemá v lásce asi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: