Zánět děložního čípku

Dobrý den, 09/2010 mi byl diagnostikován zánět čípku, dostala jsem atb čípky na dobu 2x7 dní, přičemž po 14 dnech proběhla kontrola,pak jsem zase brala čípky a kontrola, stěry byly ok, byl mi udělán i ultrazvuk, prý v pořádku,teď mi byl nasazen Pimafucin čípky na 3 dny a opět čekám na kontrolu. Při i po styku krvácím, takže vést normální sexuální život s partnerem nepřipadá v úvahu, jsme z toho nešťastní a neustále se nic nelepší. Mohla bych se prosím zeptat, zda není možné proces nějak urychlit a je postup lékaře správný?Mohou mít atb čípky nějaký vliv na Crohnovu chorobu? Děkuji za ochotu a odpověď, přeji pěkný večer.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba zánětu čípku se řídí klinickým nálezem a výsledky pomocných vyšetření. Popsaný postup je tedy klidně možný a v pořádku. Zánět čípku je nutno zahojit, sliznice v tomto místě je náchylná k nádorovým změnám, zejména pokud není zdráva. Mějte proto trpělivost. Při Crohnově chorobě může být hojení pomalejší. Antibiotika by mohla mít na střevo nepřímý vliv, zejména pokud se užívají celkově, a to díky vlivu na složení bakterií ve střevě. Ale nemusí se to nijak projevit. (Pozn.Nejčastěji se objevuje průjem nebo střevní kandidóza.)

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: