Zánět srdeční svaloviny po přechozené chřipce

Dobrý den, minulý rok v ca. březnu jsem prodělal chřipku, kterou jsem přechodil. Problémy mi v podstatě vymizely, zbyla pouze bolest v krku po probuzení. V průběhu času se mi stav několikrát zhoršil, byl jsem léčen na ORL ambulanci, kde mi diagnostikovali chronický zánět mandlí a několikrát provedli výtěry z krku, které byly negativní. Vždy po vyléčení (ne-antibiotickém) se mi potíže objevily znova. Od jisté doby začínám mít problémy s dušností po fyzické námaze, občas omdlívám, cítím se hrozně unavený a občasně mm pocit píchání na srdci. Chtěl jsem se proto zeptat, zda v mém případě existuje zvýšené riziko poškození srdce, či nikoliv.

Odpověď odborníka:

Petře, Vaše obtíže jsou nespecifické. Chronický zánět mandlí neznamená vyšší riziko srdečního onemocnění. Pokud však opakovaně omdlíváte a máte pocit dušnosti, je na místě konzultace s lékařem

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: